ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ LINK. ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ & ΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΜΕΑ! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ! ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ! ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ!
Τα πιο λαμπερά ΑΣΤΕΡΙΑ είναι οι αθλητές της ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
Να θυμήσω στον κ. Αρτέμη Σώρρα ως απάντηση σε αυτό το “ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ” σε κάποιο άρθρο του με τίτλο:«Προσβολή για τον άνθρωπο η Παραολυμπιάδα» ότι είναι γεγονός πως πολλοί διάσημοι άνθρωποι που διέπρεψαν στις τέχνες, στα γράμματα και στις επιστήμες ήταν άτομα με αναπηρίες. Αν δεν το γνωρίζει τον βρίσκω αδιάβαστο!
Άτομα με Ειδικές Ικανότητες που διαπρέπουν σήμερα στην επιστήμη, στον αθλητισμό , κ.α. Δείχνει ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο. Άτομα που στερήθηκαν ζωτικές ικανότητες επηρέασαν την ανθρωπότητα και απέδειξαν ότι το μόνο που τελικά χρειαζόμαστε είναι θέληση.
Κάποιοι έπασχαν από προβλήματα όρασης, ακοής, είχαν δυσλεξία, μαθησιακές ή κινητικές δυσκολίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι παρακάτω προσωπικότητες όπως: Όμηρος, Μπετόβεν, Άλμπερτ Αϊνστάιν, Ναπολέοντας, Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Στήβεν Χώγκιν, Βίνσεντ Βαν Γκογκ και Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Μια τόσο μεγάλη μορφή παγκοσμίως στον τομέα της Φυσικής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.Ο Αϊνστάιν θεωρείται οτι ανήκε στην ομάδα των ατόμων με σύνδρομο Asperger και παράλληλα αποτελεί το λαμπρότερο παράδειγμα ατόμου με δυσλεξία που έφτασε σε τέτοια επίπεδα διανόησης.
Η «Ενάτη» του Μπετόβεν (Symphony No. 9): Για πολλούς, το κορυφαίο ανθρώπινο δημιούργημα στον τομέα της μουσικής και ασφαλώς το σπουδαιότερο έργο του γερμανού συνθέτη Λούντβιχ φαν Μπετόβεν. Έξι χρόνια για τη σύνθεση ενός εκ των κολοσσιαίων διαστάσεων έργου δεδομένων και των έντονων προβλημάτων κωφότητας που αντιμετώπιζε.
Κράτησε το πρόσωπο κάτω από τις ηλιαχτίδες και δεν θα δεις ποτέ σκιά, έλεγε η Αμερικανίδα συγγραφέας, Έλεν Κέλερ. Έμοιαζε παράδοξο να το ισχυρίζεται αυτό μια γυναίκα που δεν είχε αντικρύσει ποτέ το φως του ήλιου. Η φύση της φέρθηκε με οργή καθώς έχασε την ακοή και την όραση της 19 μήνες έπειτα από τη γέννηση της. Το 1904 σε ηλικία 24 ετών, η Κέλερ αποφοίτησε από το Ράντκλιφ και έγινε το πρώτο άτομο κωφό και τυφλό που απέκτησε το πτυχίο Καλών Τεχνών. Έγραψε 12 βιβλία και έμεινε στην ιστορία ως ένα άτομο που κατάφερε να νικήσει την μοίρα της. Όπως έλεγε άλλωστε: «Η αισιοδοξία είναι η πίστη που οδηγεί στην επιτυχία. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς ελπίδα και αυτοπεποίθηση»
Στα 17 του, με την ανεμελιά της νιότης, όλα έδειχναν εύκολα για τον Στίβεν Χόκινγκ. Μόλις είχε κερδίσει υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στον τομέα της φυσικής και έτσι το δικαίωμα να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Αποφοίτησε γρήγορα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συνέχισε για μεταπτυχιακό στο Κέμπριτζ όπου το 1963 εισήχθη σε νοσοκομείο για περίθαλψη και εξετάσεις όταν παρατήρησε μείωση στον έλεγχο των κινήσεων του σώματος του. Μετά από σειρά εξετάσεων, η τελική διάγνωση ανέφερε ασθένεια στους νευρώνες του σώματος, γνωστή ως Λου Γκέριγκ. Οι προβλέψεις των γιατρών δεν έδιναν διάρκεια ζωής καν αρκετή για ολοκληρώσει το διδακτορικό του, όμως ο Χόκινγκ συνέχισε την έρευνα. Σήμερα ζει καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα η οποία μέσω ενός υπολογιστή που λειτουργεί με οπτικές ίνες. Κινώντας το δεξί του μάγουλο μπορεί να μιλάει, να συνθέτει ομιλίες, να γράφει εργασίες. Ο Χόκινγκ συνεχίζει να δουλεύει απτόητος.
Το 1996 από μια ελληνική ολυμπιακή ομάδα 15 αθλητών με κινητικά προβλήματα που έφθασε στην Παραολυμπιάδα της Ατλάντα επέστρεψαν 5 με μετάλλια και 7 με θέσεις στην οκτάδα! Ενα χρυσό μετάλλιο, ένα ασημένιο και 3 χάλκινα φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά λαμπερά για να κάνουν μια Ελλάδα να σειστεί και να βγει στους δρόμους να τους προϋπαντήσει.
Δεν χρειάζεται να γράψω κι άλλα για τα άτομα με πίστη και θέληση που τα ονομάζουμε “ΑΜΕΑ”. Όποιος θελει μπορεί να ασχοληθεί, να διαβάσει, να μάθει ότι υπάρχουν και άλλες αξίες στη ζωή εκτός απο την επιφάνεια, τη λάμψη της ομορφιάς και την αρτιμελή εμφάνιση!
Αυτά ως απάντηση για σας κ. Σώρρα που σήμερα είστε αρτιμελής, αλλά αύριο δεν γνωρίζετε τι ξημερώνει!
Και να γνωρίζετε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι δίπλα στα παιδιά της, όποτε την έχουν ανάγκη γιατί αυτά είναι η πολύτιμη κληρονομιά της!
Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά
πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου